Haifa

Ja, det var noget af en velkomst kommité, som mødte os ca. 12 sm fra Haifa. Vi skulle sejle ind i Israelsk farvand, og her skulle hver enkelt båd identificeres af den israelske marine. Hurtiggående krigsskibe kom tæt op på siden af båden, og så blev der ellers over radioen spurgt ind til hvem vi var, hvor mange der var om bord, hvem skipperen var, hvor vi kom fra og hvor vi havde startet vores deltagelse i EMYR’en. Vi havde ingen problemer med det, og fik et pænt “God morgen og velkommen til Israel” med på den videre sejlads. Da vi ligger uden for Haifa havn, bliver vi mødt af toldpolitiet. Nu skal der vises pas. Patruljebåden kommer tæt op til os, og et fiskenet bliver rakt ud, hvor vi skal aflevere vores pas i. Der bliver stillet spørgsmål om forskellige emner, som vi jo muligvis kunne have om bord. Våben f.eks. Vi havde udtrykkeligt fået at vide, at vi skulle svare nej til alt hvad vi blev spurgt om, så da vi blev spurgt om vi havde kufferter om bord, svarede vi også nej. Det bevirkede en hvis undren hos tolderen. “Har i ikke noget tøj med?” Jo, selvfølgelig og vi havde da også rejsekufferter med, til når vi skulle rejse hjem igen. Nå, men vi slap da for videre, så vi fik endelig lov til at sejle ind i Haifa fiskerihavn. Det er ikke et særligt hyggeligt sted at ligge. Luften er tyk af en ulækker lugt fra den tunge industri, som ligger tæt op af havnen. Vandet er ligeledes ualmindeligt ulækkert og beskidt. Det er nærmest rustrød. Her bliver der ikke tale om at skulle bade, og det er absolut forbudt at falde i vandet.

Velkomsten på land var noget helt andet. Alle er meget søde og hjælpsomme. De ved næsten ikke hvad de skal gøre for, at vi føler os velkomne. Bluser, kasketter med påskriften “Velkommen til Israel” bliver delt ud til alle om bord. Der er kaffe og te mens vi venter på at blive tilmeldt de arrangerede ture. Om aftenen var der underholdning og dinner/buffet. Turistministeren kom også og bød os velkommen, med et skævt smil og ordene, sagde han bl.a.: “Vi er meget glade for at i er kommet, selvom vi jo ikke er så glade for konvojer for tiden.”

Turene fra Haifa gik til Galilee, Nazareth og Tiberia-Sea (Genezareth Sø). På turen hjem kørte vi langs Golanhøjderne og langs grænsen til Syrien. Vi deltog senere i en

Ashkelon

Ashkelon tog i mod os med prompt og pragt. Brandslukningsskib med fuld vandtryk på sprøjterne dannede en stor indsejlingsportal for de ankommende EMYR sejlere. Jazz og gratis øl på kajen, var ikke at foragte efter 20 timer på vandet. Kunstflyvning blev vi også præsenteret for. Flot alt sammen.

Udflugten fra Ashkelon bød på et besøg af Masada og Det døde Hav. En virkelig stor oplevelse.

Kl. 04.00 d.v.s. om knap 4 timer går turen så videre til Port Said i Egypten. Vi bliver fulgt ud af Israelsk farvand af flåden. Ingen skal komme galt af sted, når vi passerer Gazastriben og farvandet uden for. Vi ser frem til endnu flere spændende oplevelser.

Tak for nu – vi høres/ses ved.

Mange sejlerhilsner

Andreas, Kirsten, Mona og Ivan