Port Said

Efter en tur på 124 sm kastede vi anker kl. 01.15 den 22. juni lige uden for Suez kanalen. De sidste timer var noget af en forhindringssejlads mellem hundredevis af fiskefartøjer. Det var ret spændende ind i mellem, men det lykkedes os at komme igennem uden at samle fiskegarn op med køl og skrue. Kl. ca. 8.00 om morgenen sejlede vi 36 både i konvoj ind i kanalen og ind til den Egyptiske flådestation, hvor vi nu, på enhver måde, ligger godt beskyttet.

Cairo

Den følgende dag tog vi på en 2-dages tur til Cairo. Aldrig har vi oplevet så meget beskyttelse mod terror, som på denne tur. Vi havde en bevæbnet sikkerhedsvagt med i bussen. I de større byer var vi eskorteret af motorcykelpoliti, og en mandskabbil, med 4-6 kampklædte militærpersoner. Alle steder var der turistpoliti, som alle var bevæbnede til tænderne. En meget underlig fornemmelse. Vores tur blev heldigvis gennemført uden de store problemer, men vi nåede da at finde ud af, at hvor meget man end prøver at beskytte turisterne, kan et angreb alligevel gennemføres. Ca. 40 km før vi var tilbage i Port Said, blev en stor vandmelon kastet mod bussen. Den eksploderede på forruden med et kæmpe brag. Alle var mer eller mindre rystede over episoden. Alle var oppe på tærerne, da bussen bakkede tilbage for at finde synderen. Men han var selvfølgelig over alle bjerge. Vi ved ikke hvad der skete efterfølgende, men vi var ikke i tvivl om, at der blev iværksat en nærmere efterforskning af episoden.

Forinden havde vi på førstedagen besøgt Cairo Museum, Mohammed Ali Mosqueen, været på sejltur i en feluccas på Nielen og en tur i den gamle bazar i centrum af Cairo. Alt sammen en meget stor oplevelse. Her skal lige siges at slægerne i bazaren her er værre en i Tyrkiet. Efter en overnatning på et femstjernet hotel gik turen ud til Pyamiderne. Kunne vi have fået lov at gå rundt, uden at blive overfaldet af ret så påtrængende børn, unge og gamle, som ville sælge os souvinirs, kunne det også have været en oplevelse.

Starten den den sidste del af turen

Vi har haft en fridag i dag. Skal til Rally Dinner i aften. Så det fine tøj skal findes frem igen. Vi forventer at sejle fra Port Said i morgen omkring kl. 10.00 lokal tid. Vi skal jo alle ud af havnen igen i en lang konvoj. Målet er Herzliya i Israel. Den længste strækning ligger forude. 136 sm.

Sejlerhilsen til alle

Andreas, Kirsten, Mona og Ivan

NB! Jeg håber, at jeg snart kan finde en internetforbindelse, som giver mulighed for at opdatere flere billeder fra turen.