Herzliya, Israel

Starten gik fra Port Said kl. 9.00. Alle bådene samledes i havnen, d.v.s. de 29 der nu var tilbage i rallyet, og som skulle til Herzliya, for at sejle ud gennem kanalen. De 143 sm, som det blev til, blev sejlet uden de store problemer. Eneste minus var, at jeg måtte holde køjen efter at have tømt mave og tarme for alt hvad der måtte kunne have været. Totalt udmattet sov jeg hele natten indtil solen varmede kahytten så meget op, at det ikke var værd at være dernede mere. Vi ankom til Herzliya nøjagtig 24 timer efter at vi sejlede ud fra Port Said. Et gennemsnit på 6 knob, må vel siges at være OK, også selv om vi ind imellem har haft en medstrøm på ½-1 knob.

Herzliya Marina er meget stor og velfungerende. Her er alt hvad hjertet begærer af indkøbsmuligheder. Restauranterne ligger side om side langs hele den ene side. Der vises VM i fodbold næsten alle steder, og når den sene kamp løber over skærmen sker det på storskærm, med ca. 3000 entusiastiske tilskuere.

Vi har på anden vis også set frem til at komme til Herzliya. Inden vi forlod Ashkelon bestilte vi en bimini og en Genakker. Vi har længe været trætte af, at vi ikke har kunnet sejle for sejl i den lette vind hernede, så da NORTH SAILS besøgte os og kom med et godt tilbud, kunne vi ikke lade være med andet end at købe. I skrivende stund er Genakkeren leveret, og biminien er ved at blive syet færdig.

EMYR’en sluttede den 28. juni 2010, med en stor fest på havnen. Inden selve festen var sejlgrupperne samlet hver for sig, og diplomer og plaketter blev overrakt til de både, som havde gennemført hele turen.

Det har på mange måder været en stor tur, med mange nye indtryk af både menneskelige og kulturmæssig karakter. Men det har også været hårdt. Programmet har været meget sammenpresset, og vi har måttet indse, at ikke alle de ture, som vi gerne ville deltage i, har kunnet lade sig gøre. Selv om det måske lyder mærkeligt, måtte og skulle der være tid til at slappe af ind i mellem. Det er derfor ikke usandsynligt, at Cassiopeia igen vil være at finde på listen over EMYR deltagere på et senere tidspunkt.

Jerusalem og ?

Inden vi forlader Israel, skal vi på en tur til Jerusalem. Herudover er vi inviteret på en tur af sejlmageren. Han havde brug for en fridag, så hvorfor ikke invitere os med på en tur op langs kysten for at se på gamle havneanlæg m.m. Jordanturen, som vi ellers også havde glædet os til må vente til en anden gang. Vi har ikke lyst til flere guidede ture sådan lige her og nu.

Forude ligge sejladsen tilbage til Alanya, hvor vi skal være senest den 15. juli. Vi tager et kort stop i Girne på Cypern, for at bunke billig diesel. En samlet strækning på 376 sm eller godt 3 døgn. Det er jo ikke noget at snakke om, og slet ikke når vi skal ud og gennemprøve vores nye sejl.

Billedgalleriet skulle nu være fuldt opdateret, men det har også holdt hårdt.

Mange sejlerhilsner

Andreas, Mona og Ivan